Aversjonsdressur Informasjon og Booking

Dressering av hunder fra å jage bufe og klovvilt er en viktig aktivitet ute i våre foreninger. Dette foregår ved hjelp av elektrisk halsbånd. Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) utdanner og autoriserer derfor instruktører som kan foreta denne dressuren. 

Tidligere jakt med løs hund​​​

Hvert år dresseres flere tusen hunder fra å jage bufe. I tillegg er flere tusen hunder inne til oppdatering. 

Denne kursvirksomheten bidrar til at man i mange områder får starte jakt med hund tidligere enn man ellers ville, før beitedyr er tatt ned fra beite.

Ha kontroll på hunden​​

Også du bør forvisse deg om at din hund ikke jager husdyr eller tamrein på beite før du drar på jakt. Slike hendelser er ikke opprivende bare for deg. 

I tillegg til at de dyr som jages kan bli skadet, kan slike hendelser også medføre negative holdninger og konsekvenser for hundehold generelt og bruk av jakthunder spesielt.​

Informasjon til hundeeiere om aversjonsdressur

Ikke kun for jakthunder​​

Tilbudet om aversjonsdressur er åpent også for hunder som ikke er definert som jakthunder. Erfaringer de seinere år viser at det svært ofte er hunder av disse rasene som er involvert i hendelser hvor sauer blir jaget, skadet eller drept. Alle hunderaser har jaktinnstinkt. 

Som seriøs hundeeier er det derfor riktig å gjøre hva som er mulig for å hindre at hunder forstyrrer eller skader bufe selv om man ikke har hund av jakthundrase.

Øystre Slidre Jeger- og fiskerforening sine instruktører gjennomfører aversjonsdressuren. Se ellers NJFFs foreningsoversikt for å finne ditt nærmeste lokallag​, om det ikke passer å gjennomføre dette hos oss.

Her kan du bestille aversjonsdressur på de kveldene som er tilgjengelige:

 
Laster kalender...
Powered by Booking Calendar